Spreadcard

Prepress

Vi tar gärna emot öppna dokument eller tryckfärdiga pdf:er och på denna sida hittar du information som guidar dig rätt när du ska designa och lämna ditt Spreadcard. Till höger kan du hämta hem både mallar och designguide samt olika filer och options.

Ring eller maila oss gärna om du har frågor eller funderingar kring prepress.

PDF
Vi tar gärna emot PDF. Tänk på att vi behöver ha separata PDF:er för omslag och inlaga. Vi arbetar idag helt PDF-baserat, vilket innebär att allt material vi hanterar är eller görs om till det 100% säkra PDF-formatet. Är du redan igång med PDF, kan du nedan ladda hem joboptions-filer för att ställa in Distillern rätt eller instruktioner för hur man gör PostScript-filer.

ICC
För att få optimal kvalitet vid bildseparation och proofing bör du använda våra ICC-profiler. Vi har två standardprofiler, en för bestruket och en för obestruket papper.

Färger
Alla färger som inte används ska vara borttagna ur dokumentet. De färger som ska tryckas i 4-färg ska vara CMYK-separerade. De färger som ska tryckas som dekorfärg görs som dekorfärg. Det inkluderar även illustrationer i t ex Illustrator och Freehand.

Bilder
Alla bilder ska finnas högupplösta, d v s 260–350 dpi. Bilder levereras CMYK-separerade med ICC-profiler från oss. Profiler för bestruket och obestruket papper kan du ladda hem nedan.

Teckensnitt
Om andra fonter än de som finns i Adobe Font Folio har använts ska dessa fonter skickas med.

Digital överföring
Mail: prepress@spreadcard.se
Mailen bör inte överstiga 5 Mb i storlek

Ftp: ftp.spreadcard.se
Användar-id: spreadcard.se_guest
Lösen: guest2007

Fysisk överföring
CD eller ZIP kan du posta direkt till vår produktion i Lidköping eller buda till vårt Stockholms kontor. Adresserna hittar du under kontakt.

Kom ihåg
- Separata dokument för omslag och inlaga
- 3 mm utfall för både omslag och inlaga
- Allt som ligger utanför satsytan bör plockas bort

Hämta hem

EPS-mallar och designguide för våra format

ICC bestruken

ICC obestruken

Acrobat joboptions för Mac

Acrobat joboptions för PC

PDF-export för Indesign CS

PDF-export för Indesign CS2

Svanen-symbol CMYK

Svanen-symbol PMS

Svanen-symbol s/v